Medicina Transfuziei Biosupply

MEDICINA TRANSFUZIEI

Trombocitele reprezinta o componenta critica a functiei de coagulare a sangelui si sunt una dintre cele mai frecvent transfuzate componente ale sangelui. Determinarea corecta a tipului de trombocite si prezenta anticorpilor in antigenele trombocitare ca obstacol in transfuzia de trombocite ofera informatii importante clinicienilor si profesionistilor in transfuzii. Adaugand anticorpii trombocitari si testele de tipizare trombocitara in gama noastra de produse, ne continuam misiunea de a oferi produse de top care permit transfuzii accesibile si in conditii de siguranta.
Rad Control Standard
Indicatorul de iradiere RAD-CONTROL servește la verificarea iradierii produselor sanguine. Utilizarea prevăzută este pentru iradierea sângelui cu raze gamma sau X cu cel puțin 25 de gri. O etichetă RAD-CONTROL este aplicată pe produsul din sânge înainte de a iradia sângele. Indicatorul se va transforma de la RED la BLACK odată ce iradierea a fost efectuată.
Această schimbare de culoare este fiabilă și auto-explicativă! Nu există incertitudini de evaluare, doar informații clare despre „nu iradiat / iradiat”. Indicatorii de iradiere a sângelui RAD-CONTROL sunt produse cu atenție și testate în mod complet în conformitate cu sistemul nostru de management al calității ISO 13485 pentru a evita orice risc în procesele dvs.
Rad Control Barcode
După iradierea sângelui, indicatorul de iradiere RAD-CONTROL BARCODE apare ca un cod de bare. Acest indicator unic la nivel mondial permite:
Lectura electronică a rezultatului iradierii sângelui.
Automatizarea procesului de iradiere a sângelui.
Îmbunătățirea și simplificarea întregului proces.
În plus, cuvântul "IRRADIATED" apare într-un al doilea câmp pentru a arăta, de asemenea, utilizatorilor clar că iradierea a fost efectuată. Marcarea etichetelor sau introducerea manuală a rezultatelor iradierii de sânge nu mai este necesară. După instalarea sistemului, pungile de sânge pot fi distribuite numai dacă au fost identificate și verificarea iradierii de sânge a fost confirmată.
Această schimbare de culoare este fiabilă și auto-explicativă! Nu există incertitudini de evaluare, doar informații clare despre „nu iradiat / iradiat”. Indicatorii de iradiere a sângelui RAD-CONTROL BARCODE sunt produși cu atenție și testați în mod complet în conformitate cu sistemul nostru de management al calității ISO 13458 pentru a evita orice risc în procesele dvs.
Rad Control Scale
RAD-CONTROL "SCALE" este un indicator semicantitativ de iradiere a sângelui. Câmpul indicator se schimbă de la PINK luminos la BLUE.
Iradierea sângelui produce diferite nuanțe de albastru pentru a face posibilă clasificarea rezultatelor de iradiere între o valoare minimă și maximă.
RAD-CONTROL „SCALE” este produs cu atenție și testat în mod complet în conformitate cu sistemul nostru de management al calității pentru a evita orice risc în procesele dvs.PRODUSE DE DEPISTARE A ANTICORPILOR

LIFECODES MACE1

LIFECODES MACE1 ofera un anticorp monoclonal bine caracterizat imobilizat in microgodeurile folosite pentru a capta glicoproteinele din trombocitele furnizate de utilizator. Acest produs permite utilizatorului sa depisteze si sa diferentieze anticorpii care se leaga de glicoproteinele trombocitare specifice. Kitul MACE ofera teste care se pot folosi fie pentru identificarea anticorpilor (daca se utilizeaza trombocite tipizate anterior), fie pentru compatibilitatea trombocitelor (daca se utilizeaza trombocitele unui potential donator).
Diferentiaza reactiile anti-trombocitare si anti-HLA dintre donator si primitor.
Asistenta la interpretarea rezultatelor de compatibilitate pentru selectarea unitatilor trombocitare corespunzatoare.
Identifica anticorpii anti-trombocitari specifici donatorului.

PRODUSE PENTRU FAMILIE LIFECODES PAK

Trombocitele exprima glicoproteinele polimorfice care pot deveni tinta reactiilor anticorpilor. Depistarea acestor anticorpi ofera clinicianului posibilitatea de a identifica mai bine produsele compatibile din sange si de a imbunatati ingrijirea pacientilor. Gama de produse Pak ofera glicoproteine trombocitare bine caracterizate imobilizate direct si/sau captate de anticorpi monoclonali in godeurile unei placi cu microgodeuri. Formatele disponibile permit utilizatorului sa detecteze anticorpii care se leaga de glicoproteinele trombocitare specifice HLA Clasa I (IIb/IIIa, Ib/IX, Ia/IIa si IV).
PakAuto a fost conceput pentru depistarea autoanticorpilor la glicoproteinele pacientului. Acesti anticorpi sunt eluati din trombocitele pacientului sau se regasesc in plasma.

Kituri disponibile pentru depistarea alo- si auto-anticorpilor trombocitari.
Diferentiaza HLA de anticorpii trombocitari.
Formate diferite ale kiturilor pentru flexibilitate maxima.

SCREENING-ul DONATORILOR

LIFECODES DONORSCREEN-HLA

Prezenta anticorpilor HLA preexistenti la donatorii de sange este asociata TRALI (Leziuni pulmonare acute asociate transfuziei) si reactiilor transfuzionale de tip TRALI la primitorii de produse de sange de la donatori sensibilizati. TRALI este un sindrom descris ca un spectru de simptome clinice care apar foarte rapid (in general in 1-2 ore) dupa transfuzarea unor produse de sange. Desi apare la un numar mic de pacienti care primesc produse de sange, ramane cauza principala a mortalitatii asociate transfuziei raportata Administratiei pentru Alimente si Medicamente.
Screening-ul pentru depistarea anticorpilor HLA este acum pus la dispozitia laboratorului Bancii de sange intr-un kit convenabil numit LIFECODES DonorScreen-HLA. DonorScreen-HLA a fost special conceput pentru detectarea acestor anticorpi la donatorii de sange, folosind instrumentul QuickStep de prelucrare automata a ELISA.
Automatizarea QuickStep permite screening-ul a 176 probe de la donator pentru anticorpi HLA atat din Clasa I, cat si Clasa II, intr-un singur ciclu.
Majoritatea reactivilor din kit sunt gata de utilizare si pot fi asezati direct pe instrument.
Automatizarea permite utilizare fara prezenta personalului.
Se pot utiliza probe de la donator depozitate pana la 96 de ore la temperatura camerei intr-un tub de colectara primara.
Se poate folosi plasma sau ser.
Sistemul accepta opt (8) coduri de bare in acelasi timp, inclusiv: Cod 128, Cod 39, Pharmacode, Codabar.
Sticlele de reactiv cu cod de bare elimina greselile de preparare.
Citirea codului de bare al probei de la donator asigura trasabilitatea datelor.

GENOTIPARE HPA

PRODUSE LIFECODES THROMBOTYPE

Anticorpii trombocitari umani (HPA) pot fi tinta reactiilor aloimune sau autoimune ale anticorpilor, provocand tulburari de coagulare care pun viata in pericol, cum ar fi reactii de respingere la transfuzia de trombocite, purpura post-transfuzie si trombocitopenie aloimuna neonatala.
LIFECODES ThromboType si ThromboType1 inlocuiesc testarea serologica trombocitara si, in cazul compatibilitatii HLA, ajuta la selectarea trombocitelor compatibile pentru primitori cu aloimunitate. ThromboType contine reactivii necesari pentru identificarea genotipului unei persoane pentru HPA-1, 2, 3, 4, 5, 6 si 15, folosind gel. ThromboType1 contine reactivii necesari pentru identificarea genotipului unei persoane pentru HPA-1 folosind gel.
Mai putin de 100 de minute de la ADN la rezultate.
Gel preturnat fara tampon inclus.
Tipizare complexa a celor mai frecvente alele HPA.
Red Blood Cell-Ready Gene este linia de produse inno-train pentru analiza sistemelor eritrocitare ale grupelor de sange pe baza metodei SSP-PCR. Prin urmare, aceste sisteme de diagnostic completeaza in mod ideal tipizarea serologica a grupelor de sange. Conceptul modular al kit-ului va ofera libertatea de a selecta sistemele pe care doriti sa le folositi. Va oferim adaptabilitate maxima la cerintele sau intrebarile dumneavoastra. Evaluarea se realizeaza prin electroforeza standard pe gel de agaroza. Ca control PCR intern, fiecare tub contine primeri pentru amplificarea hormonului uman de crestere.
Daca nu este prezent niciun produs specific dupa PCR, produsul de amplificare al acestui control pozitiv trebuie sa fie clar detectabil.
Toate kiturile Ready Gene sunt conforme cu Directiva CE DDIV 98/79/CE, au marca CE si sunt produse conform sistemelor de calitate acreditate DIN EN ISO13485:2012.

GENOTIPARE ABO

Pacientii cu manifestare ABO slaba sau cu un pattern discutabil al izoaglutininelor pot fi retipizati cu RBC-Ready Gene ABO / ABO Subtype, pana la cele mai slab manifestate antigene. Formatul flexibil al RBC-Ready Gene permite folosirea ambelor kituri in paralel sau numai pentru subtip, in functie de cerintele dumneavoastra.

GENOTIPARE RHESUS: RHD SI RHCE

Pentru clarificarea tipizarilor D slabe din punct de vedere serologic la pacienti si donatori, puteti utiliza sistemele inno-train RBC-Ready Gene CDE si RBC-ReadyGene D weak separat sau combinat. Probele neclare sunt testate in mod special pentru categoriile D, partial D si slab D si, prin urmare, pot fi clar caracterizate.

ANALIZA RHCE SUPLIMENTAR: VARIANTE RBC-READY GENE RHCE

Cu sistemul RBC-Ready Gene CDE se obtine un rezultat clar al alelelor RHCE C, c, E, e si CW. in cazul unei tipizari moleculare clare pentru RHCE insotite de o reactie serologica slaba C, c, E sau e, recomandam utilizarea celor mai recente variante RBC-Ready Gene RHCE ale sistemului de testare, pentru clarificare. Sunt de asemenea utile pentru analizarea tipizarilor serologice anormale, de exemplu anticorpi RH neprevazuti. In plus, pot fi folosite pentru testarea donatorilor/pacientilor in ceea ce priveste diverse manifestari de RHCE modificat.

GENOTIPAREA SISTEMELOR KELL, KIDD, DUFFY SI MNS

Diferite boli hemolitice, de exemplu anemia falciforma (siclemia) sau talasemia, dar si evolutia complexa a unor boli ca urmare a unor operatii multiple datorate accidentelor sau bolilor cronice, necesita transfuzii permanente de sange. Drept consecinta, sangele primitorilor este un amestec care ingreuneaza depistarea grupei de sange, in special grupele de sange Kell, Kidd, Duffy si MNS. Daca sunt necesare si alte transfuzii, detectarea moleculara a grupei de sange ofera rezultate clare deoarece cantitatea de ADN a donatorului in unitatile de sange transfuzate nu influenteaza testul. De asemenea, RBC-Ready Gene confera siguranta in tipizarea pacientilor care au creat alo- sau auto-anticorpi si/sau prezinta DAT pozitiv la tipizarea serologica.

RBC-READY GENE VERYFY: SOLUTIA COMBINATA

Probele de la pacienti politransfuzati sau de la pacienti care produc alo-/auto-anticorpi necesita in general o clarificare moleculara fara echivoc. Noul sistem RBC-Ready Gene vERYfy ofera o solutie combinata pentru analiza in paralel a sistemelor de grupe sanguine Rhesus, MNS, Kell, Kidd, Duffy si Dombrock.

GENOTIPAREA GRUPELOR RARE DE SANGE

In multe cazuri, antiserurile pentru grupe rare de sange nu sunt disponibile sau sunt dificil de obtinut. in mod ocazional, pacientii dezvolta anticorpi dificil de identificat care actioneaza impotriva grupelor rare de sange. Cu Ready Gene Rare ID, alelele grupelor rare de sange pot fi depistate in mod clar si necostisitor.
In contextul globalizarii, cererea de unitati de sange cu alele rare este in crestere. Conceptele noastre de screening pentru alele de grupe sanguine rare va ajuta sa gasiti cea mai adecvata metoda de pastrare a sangelui. Aveti posibilitatea sa alegeti dintre: sistemul RBC-Ready Gene Rare Screen cu 1 singura reactie pentru 5 alele diferite de grupa sanguina. RBC-Ready Gene 4-Screen testeaza 4 reactii pentru 7 alele diferite de grupe sanguine rare in paralel cu confirmarea D pozitiv sau D negativ. O identificare suplimentara a alelei rare detectate dupa un astfel de test de screening poate fi completata cu sistemul RBC-Ready Gene Rare ID.

ADN DE CONTROL

Sase tipuri de ADN, pretipizate pentru grupe de sange si HPA. Se foloseste pentru depistarea biologica moleculara a grupei de sange sau HPA. Concentratia 40ng/µl in 10mM TE. Gata de utilizare.

RBC-FLUOGENE – PCR CU MARCARE FLUORESCENTA

FluoGene este o metoda unica de tipizare moleculara HLA-, RBC- si HPA, combinand toate avantajele SSP – PCR cu viteza detectarii semnalului fluorescent. Analiza se bazeaza pe un sistem de sonde TaqMan® special modificate detectate cu Analizorul FluoVista.
Toate kiturile FluoGene sunt conforme cu Directiva CE DDIV 98/79/CE, au marca CE si sunt produse conform sistemelor de calitate acreditate DIN EN ISO13485:2012.

AVANTAJE

Metoda PCR-SSP fara electroforeza cu gel in 90 de minute.
Fara hibridizare si spalare.
Afisarea rezultatelor de tipizare imediat dupa post-citire.
Fara riscuri de contaminare post-PCR.
Consum redus de ADN.
Solutie software usor de folosit, calculare complet automata a rezultatelor.
Acelasi sistem pentru HLA-, RBC- si HPA.

CARDURILE ELDON

EldonCards pentru determinarea grupei sanguine ABO- si RhD pe baza principiului de aglutinare directa.

Eldoncards sunt:

Portabile, compacte si usor de folosit.
Determinarea grupei sanguine este posibila pe loc.
Rezultate rapide – in numai 2,5 minute.
Refrigerarea, consumul de electricitate si verificarile zilnice ale reactivilor nu sunt necesare.
Pot fi pastrate pana la 24 de luni la aproximativ 37°C.
Inregistrate si aprobate de autoritatile europene, americane, chineze, indoneziene, indiene si canadiene de sanatate.

ELDONCARD – „Punct de ingrijire oriunde”.

PIATA MEDICALA - BANCA DE SANGE

EldonCard este folosit in bancile de sange pentru testare – in special pentru donatori noi, dar si pentru educarea noilor donatori. Este instrumentul ideal pentru a le demonstra donatorilor ce se intampla, in acelasi timp facandu-i sa inteleaga importanta de a deveni donator „pe viata”.
Se foloseste in campaniile de recrutare de noi donatori – drept cadou, dar si pentru educare. CARDUL DE IDENTIFICARE ELDON cu loc pentru fotografia donatorului se foloseste in special pentru a recruta noi donatori si pentru a-i pastra, oferindu-le un cadou.

FOLOSIT DE CENTRELE DE DONARE DE SANGE DIN SUA

Centrele de donare de sange din SUA au marit volumul de celule Reed cu peste 25% folosind cardurile ELDON. Bancile de sange au mai multe sanse sa obtina exact grupurile de sange de care au nevoie.
Cum functioneaza: Cand ajung la centrul de colectare a sangelui sau la unitatea mobila, donatorii sunt testati cu un EldonCard – daca grupa de sange a donatorilor este solicitata in mod special de o Banca de sange, donatorul va fi trimis la „Dubla fractionare a celulelor Reed”. Acest lucru este posibil chiar si in cadrul unitatilor mobile pe care le folosesc. Aceasta procedura va dubla cantitatea de celule reed pe loc. – in acest caz, EldonCard:

Mareste volumul de celule reed.
Imbunatateste economia.
Creeaza o mai mare flexibilitate – siguranta sporita pentru banca de sange.

INAINTE DE TRANSFUZIE SAU DE TESTUL CLINIC

Multe spitale folosesc EldonCard pentru realizarea „testului clinic”. Utilizarea EldonCard reprezinta:

O metoda sigura si usoara de realizare a testului clinic.
Rezultatele pot fi pastrate in jurnalul pacientilor.
Poate fi pastrat in camera de operatii „la fata locului” – nu necesita refrigerare.
Rezultat in numai 2,5 minute.

UTILIZARE MILITARA

Folosit de Armata SUA, Marina Militara SUA, fortele armate franceze, daneze, norvegiene, suedeze etc. din intreaga lume datorita faptului ca EldonCard poate fi folosit in orice conditii, nu necesita refrigerare sau electricitate, este stabil si precis.

„One Man Kit” conceput pentru utilizare pe teren si pentru siguranta individuala a soldatilor.
Poate fi pastrat in buzunar – usor de purtat, usor de folosit.
„Kitul militar” conceput pentru spitale de campanie.
Un kit complet pentru utilizare in spitale de campanie, nu necesita decat cateva picaturi de apa potabila.
Usor de purtat – nu necesita refrigerare – usor de pastrat.
Folosit la bordul navelor militare, in spitale de campanie.
Folosit in misiuni de mentinere a pacii, in zone afectate de dezastre, cum ar fi cutremure si tsunami.
A fost testat de Marina Militara SUA in toate conditiile – sunati si va putem trimite articolul din Jurnalul Medical.

URGENTE SI MISIUNI DE SALVARE

EldonCard si KITUL DE URGENta ELDON sunt folosite de mai multe organizatii de salvare din intreaga lume. Armata le foloseste in misiuni de mentinere a pacii si in misiuni de salvare, la nivel local si in strainatate. KIT-ul poate fi depozitat timp de 24 de luni fara refrigerare – este usor de purtat si transportat in toate zonele lumii. Doctorii si personalul de laborator considera ca este usor de folosit, indiferent de conditii, si nu necesita decat cateva picaturi de apa potabila.

PACHET ELDON PENTRU URGENtE SI MISIUNI DE SALVARE

Cutia contine toate cele necesare pentru determinarea grupei sanguine pe loc.
Platformele petroliere si liniile de croaziera le folosesc pentru siguranta oaspetilor si a echipajului.

TESTUL RHESUS PENTRU FEMEI INSARCINATE

Prevenirea erythroblastosis foetalis prin injectarea de antigen D in fiecare femeie cu antigen D negativ, care a nascut un copil cu Rh pozitiv sau care a care a facut un avort. Eldon a elaborat un card special folosit in spitale, maternitati, clinici de nasteri si de intrerupere sarcina.

PIATA EDUCATIONALA

Kiturile School sunt instrumentul ideal pentru educatie in ceea ce priveste sistemul sanguin uman si diferitele grupe de sange. Un instrument educational care ofera o perspectiva impresionanta si prin care se pot intelege motivele de a deveni donator de sange. Se foloseste in scoli si universitati.

PIATA DE SERVICII MEDICALE

Un kit practic pentru utilizare la domiciliu care faciliteaza efectuarea testelor la domiciliu. inainte de a pleca intr-o calatorie – cu scopul de a obtine o identitate a sangelui pentru propria siguranta. Cunoasteti-va propria grupa sanguina pentru protectie. Daca trebuie sa cunoasteti propria grupa sanguina in ceea ce priveste alimentatia si tratamentele dumneavoastra pentru sanatate.