Manipularea lichidelor
Pipetele sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate echipamente in orice laborator de biologie. Pipetele se folosesc pentru dozarea de mare precizie a cantitatilor egal masurate de lichid. Labnet detine o gama variata de pipete manuale si digitale, pipetoare si varfuri concepute pentru ergonomie, exactitate si precizie exceptionale.
Cu o pipeta precisa, volumul fiecarui transfer de lichid este similar unui alt volum luat din aceeasi pipeta. Ergonomia previne oboseala utilizatorului in timpul utilizarii prelungite. Pipetele digitale sunt dotate cu reglaje usor de programat pentru volum si cu functii care nu se regasesc la pipetele manuale, cum ar fi pipetarea repetata si amestecarea probelor. Pipetele manuale sunt, de regula, mai putin costisitoare si sunt, in general, autoclavabile.

FASTPETTE™ PRO – CONTROLER CU PIPETA DE INALTA PERFORMANTA

Pipeta
Motorizat si ergonomic.
Noul FASTPETTE™ PRO – Controler cu pipeta motorizat, usor si cu forma ergonomica conceput pentru pipete serologice din sticla sau din plastic de 0,5 pana la 100 ml. Butoanele pozitionate confortabil permit selectarea diferitelor moduri de utilizare si viteza, in functie de volumul pipetei serologice si de viscozitatea lichidului. in plus, viteza de aspirare si de dozare este controlata prin intermediul a doua declansatoare confortabile.
Pipeta cu afisaj LCD.
Cand sunt complet incarcati, acumulatorii cu NiMH permit pana la opt ore de utilizare continua. Afisajul LCD mare indica starea bateriei, precum si modul de pipetare si viteza selectata. Pentru a proteja dispozitivul de umplere excesiva, FASTPETTE™ PRO este dotat cu un filtru PTFE de 0,2 µm. Filtrul, suportul pipetei si varful sunt autoclavabile. FASTPETTE™ PRO este furnizat cu un incarcator universal de acumulatori, un filtru hidrofob suplimentar de 0,2 µm si un suport de incarcare cu doua pozitii.

CONTROLERE CU PIPETA FASTPETTE™ V2

Pipeta V2
Acest controler cu pipeta inovator, alimentat cu acumulatori, poate fi utilizat cu pipete din sticla si din plastic de 1 pana la 100 ml. FastPette™ a fost conceput pentru confortul utilizatorului. Are un maner usor, cu butoane moi, pozitionate ergonomic.
Functioneaza cu pipete de 1 ml pana la 100 ml.
Viteza ridicata de aspirare - 25 ml in 4 secunde.
Functionare fara fir pana la 8 ore fara intrerupere.
Design ergonomic.
Viteza de aspirare poate fi reglata la intensitate mare sau mica, pentru a ajusta volumul pipetei si viscozitatea lichidului. Aspiratia poate fi reglata si prin presiunea aplicata pe butonul declansator. Dozarea se poate realiza prin gravitatie sau cu o pompa care goleste pipeta prin suflare. FastPette™ este protejat de penetrarea lichidelor printr-un filtru PTFE si o supapa de siguranta. Pentru a proteja probele de contaminare incrucisata, atat filtrul, cat si suportul pipetei se schimba usor si sunt autoclavizate. Cand acumulatorii sunt complet incarcati, FastPette™ poate fi folosit fara intrerupere pana la opt ore. Cand LED-ul indicator de nivel scazut al bateriei este aprins, unitatea trebuie reincarcata. In cazul in care acumulatorii se descarca total in timp ce lucrati cu pipeta, nu trebuie decat sa conectati dispozitivul la sursa de alimentare si sa continuati lucrul. Acumulatorii sunt protejati impotriva supraincarcarii prin sisteme termice si de temporizare. FastPette™ este furnizat cu sursa de alimentare/ incarcator si filtru PTFE.

KIT DE BAZA CU PATRU SETURI BIOPETTE™

Biopipete
Pachet de pipetare reproductibil.
Kitul de baza cu patru seturi Biopette™ Plus este un pachet complet de manipulare a lichidelor care include toate cele necesare pentru o pipetare precisa si reproductibila.
Valoare exceptionala.
Include patru pipete Biopette™ Plus.
Include, de asemenea, varfuri pentru pipete BioFree™, suport rotativ si instrument de calibrare.
Spre deosebire alte kituri obisnuite de baza pentru manipularea lichidelor care includ 3 pipete, kitul de baza cu 4 seturi Biopette™ Plus include patru pipete care acopera o gama larga de volume, intre 0,5µl si 1000µl (intre 0,5 si 10µl, intre 2,0 si 20µl, intre 20 si 200µl si intre 100 si 1000µl). Kitul de baza cu 4 seturi Biopette™ Plus mai contine si trei seturi de noi varfuri pentru pipeta BioFree™ de la Labnet si un suport rotativ cu 6 pozitii.

PIPETE MULTICANAL AUTOCLAVABILE BIOPETTE™ PLUS

Pipete Multicanal
Set separat de precizie.
Ideale pentru toate cele 96 de forme standard de godeuri, pipetele BioPette™ PlusMultichannel rezista la uzura impusa de utilizarea constanta, in acelasi timp pastrandu-si excelenta precizie si reproductibilitate. Sunt disponibile patru game de volum suprapuse pentru satisfacerea exigentelor de manipulare precisa a lichidelor intre 1 μl si 300 μl. Manerul ergonomic poate fi folosit confortabil atat cu mana dreapta, cat si cu cea stanga, si este prevazut cu o rotita de reglare a volumului usor incastrata cu blocare a volumului, pentru prevenirea incarcarii accidentale. Volumul poate fi reglat si prin rotirea butonului.
Pipetare multi-directionala confortabila.
Pipetele multicanal BioPette™ Plus confera forta redusa de pipetare. Colectorul se roteste la 360º pentru pipetare confortabila in orice directie. Sistemul de suspendare individuala cu piston permite etansarea uniforma a varfurilor la toate canalele fara inclinarea pipetei. Designul cu ejector curbat impinge gradual varfurile, necesitand astfel o forta minima la utilizare. Fiecare canal are un ansamblu cu piston independent si de precizie pentru a asigura precizia si reproductibilitatea de la o serie de pipetare la alta, precum si intre canale. Sunt disponibile patru game de volum la ambele modele cu 8 si 12 canale. Fiecare pipeta multicanal de mare capacitate este testata individual si furnizata cu certificat de calitate si cheie de calibrare. Pipetele multicanal BioPette™ Plus sunt complet autoclavabile.
Conurile varfurilor concepute cu precizie asigura o montare etansa a varfului.
Volum reglabil in mod continuu cu rotita sau buton.
Bara ejectoare curbata reduce forta de ejectare.
Complet autoclavabile.
Pipeta multicanal de mare capacitate.

PIPETE AUTOCLAVABILE BIOPETTE™ PLUS

Pipete Autoclavabile
Confort exceptional.
Aceste pipete autoclavabile de precizie pentru laborator sunt concepute cu un carlig pentru deget, conferind confort exceptional si utilizare simpla cu o singura mana. Usoare si bine echilibrate, pipetele BioPette™ Plus pot fi folosite confortabil atat cu mana dreapta, cat si cu cea stanga, necesitand o forta redusa de apasare. Garniturile rezistente din punct de vedere chimic, si care nu necesita intretinere, precum si pistoanele fin slefuite confera o precizie neegalata, proba dupa proba. Micrometrul digital cu reglaj continuu este usor incastrat si este prevazut cu blocare a volumului pentru a preveni incarcarea accidentala in timpul pipetarii. Pentru confort, volumul poate fi reglat si prin rotirea butonului.
Ergonomic si cu autoclavare universala.
Pozitionat ergonomic, ejectorul varfului reduce oboseala in timpul utilizarii prelungite. Pipetele BioPette™ Plus sunt prevazute cu un ax universal compatibil cu majoritatea varfurilor de pipeta. Ejectorul varfului din otel inoxidabil se poate regla pentru diverse tipuri de varfuri si se poate scoate pentru pipetare in tuburi inguste. Pipetele BioPette™ Plus sunt complet autoclavabile. Opt modele acopera gama de volum intre 0,1 μl si 10.000 μl. Fiecare unitate include un instrument de calibrare pentru recalibrare usoara in laborator. Pipetele sunt testate individual si sunt furnizate cu certificat de calitate.
Precizie si reproductibilitate superioare conform EN ISO 8655.
Volum reglabil in mod continuu cu blocare a volumului.
Forte reduse de apasare.
Ejector de varf din otel inoxidabil, reglabil si detasabil.
BioPette™ Plus disponibil si sub forma de set cu 4 pipete.

PIPETA CU VOLUM REGLABIL BIOPETTE™ A CU EJECTOR DE VARF

Pipeta cu volum
Confort si precizie exceptionale.
Aceste pipetoare de precizie cu volum variabil sunt concepute pentru confort si precizie exceptionale. Usoare si bine echilibrate, pot fi folosite confortabil atat cu mana dreapta, cat si cu cea stanga, cu un afisaj digital mare vizibil pentru utilizator. Garniturile rezistente din punct de vedere chimic, si care nu necesita intretinere, precum si pistoanele fin slefuite confera o precizie neegalata, proba dupa proba. Micrometrul digital cu reglaj continuu este usor incastrat pentru a preveni incarcarea accidentala si este protejat de efectele destinderii termice prin intermediul corpului izolat al pipetei. Pentru confort, volumul poate fi reglat si prin rotirea butonului. Pozitionat ergonomic, ejectorul varfului reduce oboseala in timpul utilizarii prelungite.

Caracteristicile pipetei Biopette A.

Conceput si proiectat pentru precizie si reproductibilitate maxime.
Manerul cu design aerodinamic ofera utilizatorului un confort exceptional.
Ejectorul reglabil este compatibil cu o varietate larga de varfuri de pipeta.
Cele doua butoane intersanjabile ale ejectorului ofera confort personalizat.
Maner ejector cu prindere usoara pentru demontare si reglare rapide.
Volumul poate fi reglat cu ajutorul rotitei sau a butonului de apasare.
8 modele acopera o gama de volum intre 0,1µl si 10.000µl. Complet autoclavabile.

Pipetor cu volum variabil.

Gama Biopette™ de pipetoare cu volum variabil este prevazuta cu un ax universal compatibil cu majoritatea varfurilor de pipeta. Ejectorul varfului se poate regla pentru diverse tipuri de varfuri si se poate scoate pentru pipetare in tuburi inguste. Realizat din otel inoxidabil, ejectorul nu rugineste, nu se corodeaza si nu se rupe. Pipetele BioPette™ A sunt complet autoclavabile. Opt modele acopera gama de volum intre 0,1 μl si 10.000 μl. Fiecare unitate include un instrument de calibrare pentru recalibrare usoara in laborator. Pipetele sunt testate individual si sunt furnizate cu certificat de calitate.

PIPETE MULTICANAL AUTOCLAVABILE BIOPETTE™ A

Pipeta autoclavabila
Pipeta multicanal de mare capacitate.
Ideale pentru toate cele 96 de forme standard de godeuri, pipetele multicanal BioPette™ A rezista la uzura impusa de utilizarea constanta, in acelasi timp pastrandu-si excelenta precizie si reproductibilitate. Sunt disponibile patru game de volum suprapuse pentru satisfacerea exigentelor de manipulare precisa a lichidelor intre 1 μl si 300 μl.
Ansamblu de pistoane pentru precizie si reproductibilitate superioare.
Manerul cu design aerodinamic ofera utilizatorului un confort exceptional.
Sistemul de ejectare a varfului necesita o forta minima.
Ideale pentru randament sporit si aplicatii cu microplaci.
Usor si bine echilibrat, cu un nou design al colectorului.
Modele cu 8 si 12 canale.
Patru game de volum suprapuse.
Complet autoclavabile.

Pipetele pot fi folosite confortabil atat cu mana dreapta, cat si cu cea stanga, cu un afisaj digital mare vizibil in orice moment. Rotita de reglare a volumului este usor incastrata pentru prevenirea incarcarii accidentale. Volumul poate fi reglat si prin rotirea butonului. Pistonul este pozitionat in asa fel incat sa reduca oboseala in timpul utilizarii prelungite, iar colectorul se roteste la 360º pentru pipetare confortabila in orice directie. Amplasat langa piston si usor accesibil cu degetul mare, ejectorul varfului poate fi dezactivat. Designul cu ejector curbat impinge gradual varfurile, necesitand astfel o forta minima la utilizare. Fiecare canal are un ansamblu cu piston independent si de precizie pentru a asigura precizia si reproductibilitatea de la o serie de pipetare la alta, precum si intre canale. Corpul izolat protejeaza micrometrul de efectele incalzirii mainii, mentinand astfel precizia pipetei, chiar si dupa utilizare prelungita. Pipeta de 1-10 µl este disponibila la modelul cu 8 canale. Celelalte game sunt disponibile atat la modelele cu 8, cat si cu 12 canale. Fiecare pipeta este testata individual si furnizata cu certificat de calitate. Este inclus si o cheie de calibrare pentru recalibrare in laborator. Pipetele BioPette™ A sunt complet autoclavabile.

PIPETE ELECTRONICE DE LABORATOR LABNET EXCEL™

Pipeta electronica
Pipetare multipla si secventiala.
Pipetele electronice Excel™ de la Labnet sunt unitati multifunctionale cu moduri de operare pentru pipetare standard si inversa, precum si pentru pipetare multipla si secventiala, amestecarea probelor si dilutii seriale. Toate functiile sunt usor de programat cu o mana pe afisajul si tastatura bine pozitionate. Actionarea cu piston complet motorizata si autocalibrarea garanteaza precizie si reproductibilitate excelente. Acumulatorul detasabil si incarcabil pe Litiu-ion asigura multe ore de performanta intre incarcari.
Actionare cu piston complet motorizata.
Multifunctionalitate cu sase moduri de operare.
Practic elimina forta de pipetare.
Acuratete si precizie exceptionale.
Reglare simpla si precisa a volumului.

Functionare cu reincarcare.

Corpul pipetei a fost conceput pentru utilizare confortabila atat cu mana dreapta, cat si cu mana stanga. Pe langa faptul ca este usoara, unitatea este si bine echilibrata. Butonul de apasare, amplasat la partea din spate a instrumentului, necesita numai o miscare usoara a degetului aratator pentru activare, reducand riscul de Afectiuni produse prin solicitari repetate (RSI). Ejectorul varfului aluneca usor printr-o apasare usoara cu degetul mare. Labnet Excel™ este alimentat cu un acumulator Litiu-ion mic, reincarcabil. O incarcare completa dureaza numai opt ore si asigura 2000 de cicluri de pipetare. Pentru garantarea disponibilitatii in permanenta a unui acumulator incarcat, dispuneti de un incarcator separat si de acumulatori suplimentari. De asemenea, mai sunt disponibile un suport liniar cu 3 pozitii pentru pana la trei pipete simple sau multicanal si un suport rotativ pentru pana la sase pipete simple sau multicanal.

PIPETA REPETATIVA DE LABORATOR LABPETTE™ R

Pipeta repetativa
Varfuri precise de unica folosinta. Pipeta repetitiva Labpette™ R ofera o pipetare repetitiva precisa si reproductibila prin simpla umplere a unui varf de unica folosinta. Utilizarea unei pipete Labpette™ R economiseste timp si reduce oboseala asociata pipetarii repetitive cu o pipeta standard.
Arata si se simte ca o pipeta standard.
Grafic convenabil de selectare a varfului amplasat pe corpul pipetei.
Fara intretinere.
Se foloseste cu varfurile de seringa dozatoare Labnet BioFree™.

48 pasi de pipetare.

Cu aceasta pipeta pot fi dozate douazeci si noua de volume diferite intre 1 µl si 5000 µl. Se pot efectua 48 de pasi de pipetare fara umplere a varfului rezervor. Probele pot fi dozate la intervale de 1 secunda fara a compromite precizia si reproductibilitatea. Corpul subtire al pipetei Labpette™ R se potriveste confortabil in conturul natural al mainii. Pistonul este amplasat la partea de sus a unitatii, la fel ca la pipetele standard, pentru acces usor si reducere a solicitarii mainii. Pipeta Labpette™ R este usor de utilizat – selectati varful adecvat si fixati-l bine. Selectati apoi volumul dorit cu ajutorul discului de reglare cu clic si umpleti varful cu volumul necesar folosind maneta culisanta de umplere. Pentru dozare, apasati pistonul. Pentru a va facilita lucrul, corpul pipetei este prevazut cu un grafic care prezinta volumul dozat pentru fiecare dimensiune a varfului si pentru fiecare pozitie a discului. Obtineti cele mai bune rezultate daca folositi pipeta Labpette™ R cu varfurile pentru seringa dozatoare BioFree™ de la Labnet. Disponibile in varianta sterila sau nesterila, varfurile sunt furnizate in cutii distribuitoare solide, supraetajate, cu 100 de varfuri.

PACHET DE PIPETARE PENTRU MANIPULAREA LICHIDELOR BIOPETTE™ A 4 PACK PLUS

Pipete manipulare
Pachet de manipulare a lichidelor. Biopette™ A Four Pack Plus este un pachet complet pentru manipularea lichidelor, incluzand tot ceea ce este necesar pentru o pipetare precisa si reproductibila.
Valoare exceptionala.
Include patru pipete Biopette™ A.
Contine si varfuri pentru pipete BioFree™, suport rotativ si instrument de calibrare.

Spre deosebire de alte kituri obisnuite de baza pentru manipularea lichidelor care includ 3 pipete, 4-Pack Plus include patru pipete care acopera o gama larga de volume, intre 0,5µl si 1000µl (intre 0,5 si 10µl, intre 2,0 si 20µl, intre 20 si 200µl si intre 100 si 1000µl). 4-Pack Plus mai contine si trei seturi de noi varfuri pentru pipeta BioFree™ de la Labnet si un suport rotativ cu 6 pozitii.
Confort si precizie exceptionale.
Aceste pipete de precizie sunt concepute pentru confort si precizie exceptionale. Usoare si bine echilibrate, Biopette pot fi folosite confortabil atat cu mana dreapta, cat si cu mana stanga, si confera o reducere considerabila a fortelor de apasare. Garniturile rezistente din punct de vedere chimic, si care nu necesita intretinere, precum si pistoanele fin slefuite confera o precizie neegalata, proba dupa proba.